Sa Fundació Jaume III proposa que “Sant Antoni, Dia de Menorca” sigui es nom oficial de sa festa i no “Diada del poble de Menorca”

S’entitat menorquinista considera inadmissible que ‘Sant Antoni’ no surti ni una vegada ni en es cartell ni a sa salutació de sa presidenta des Consell — Sa Fundació se reunirà amb tots es partits polítics de Menorca perquè es Consell insular aprovi un “Sant Antoni, Dia de Menorca” per tots es menorquins i sense exclusions ideològiques

Sa Fundació Jaume III considera inadmissible que ‘Sant Antoni’ no surti ni una vegada ni en es cartell ni a sa salutació de sa presidenta des Consell, Susana Mora, i des conseller de cultura, Miquel À. Maria, en es programa oficial des Consell insular.

Fa qüestió de dies, ses xerxes socials se’n feien ressò de s’indignació de molts de menorquins perquè es Consell insular havia esborrat, literalment, sa paraula Sant Antoni des cartell i de sa programació de sa festa. Tampoc sortia cap referència gràfica a sa figura de Sant Antoni Abat. Sant Antoni ha estat substituït completament per “Diada del poble de Menorca”.

Es vicepresident de Sa Fundació, Joan Pons, ha demanat an es Consell que “rectifiqui i no pretengui substituir Sant Antoni, sa festa que hem celebrat es menorquins des de fa molts de segles, per una ‘Diada’ amb sa que s’immensa majoria de menorquins no mos sentim identificats”.

Per açò, Sa Fundació proposa que “Sant Antoni, Dia de Menorca” sigui es nom oficial de sa festa i no “Diada del poble de Menorca”. I que aquesta denominació sigui respectada per tots es governants independentment des seu color polític.

S’entitat cultural se reunirà amb tots es partits polítics de Menorca perquè es Consell insular aprovi sa seua proposta de consens i neutral. Un “Sant Antoni, Dia de Menorca” per tots es menorquins i sense exclusions ideològiques.

Sa Fundació aprofita per recordar que duu mig any esperant una resposta per part de sa presidenta des Consell insular, Susana Mora, a sa seua petició d’audiència. Pons Torres demana reflexió a Susana Mora i apel·la a sa presidenta des Consell a “no deixar que sa política faci malbé sa festa de tots es menorquins”.

Ciutadella de Menorca, 15 de gener de 2019

Sa Fundació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *